Nyílt levél dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr részére

Az utóbbi napokban sokan kérdezték tőlünk, és mi továbbítottuk a kérdést, ezúttal dr. Orbán Viktor miniszterelnöknek, mert a feltett kérdésre mi sem tudjuk a választ. Hiszen a  kommunikációs csatornákon a fogyatékkal élőket említették, de a fogyatékkal élő gyermekek kimaradnak a támogatásból.



Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr részére




Tárgy: Fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok tájékoztatás kérése.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Idősek Tanácsa keddi ülése után Kusovszky Imréné, a Tanács tagja az M1 csatorna "Ma reggel" műsorában is kiemelte és fontosnak nevezte, hogy:
"...még karácsony előtt minden nyugdíjas és fogyatékkal élő 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványt kap".




Kusovszky Imréné úgy nyilatkozott, hogy Ön személyesen részt vett azon a tanácskozáson, ahol az a bejelentés született , hogy minden nyugdíjas és fogyatékkal élő 1x 10.000- Ft, azaz tízezer forint Erzsébet utalványt kap karácsony előtt. Mivel az akció kommunikációja szerint nyugdíjasok mellett a FOGYATÉKKAL ÉLŐK is kapják ezt a támogatást ezért ( jogosan) a FOGYATÉKKAL ÉLŐ gyermeket nevelő családok is számítottak a támogatásra. Ehelyett azonban a FOGYATÉKOS TÁMOGATÁSBAN részesülők lettek konkrétan megnevezve a támogatottak körének kihirdetésekor.




A Csak Együtt Van Esély elnevezésű, sajátos nevelési igényű gyermekek szülei által létrehozott csoport ezennel nyílt levélben az alábbi kérdéssel fordulunk Önhöz.


A 18 év alatti fogyatékkal élők miért maradnak ki a támogatottak köréből?



Dunavarsány, 2016. december 9.





Tisztelettel:
Sárándiné Varga Szilvia

Csak Együtt Van Esély - CSEVE csoport

csevecsoport@gmail.com




A fentebb idézett riport az Echo TV-n itt megtekinthető.

Kusovszky Imréné a Ma reggelben megtekinthető itt.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések