Cseve beszéd






A CSEVE beszéde a csoporttagokkal közösen íródott

Mi, a Csak Együtt Van Esély csoport alapítói, mint sokan mások itt a téren, szülők vagyunk.
Áder János, TE is szülő vagy, mondhatom a szülőtársunk. Kérdezem, ha valamelyik gyermeked érintett lett volna, most MIT TENNÉL?
A gyermek mindannyiunk jövője. Most egy álmot, egy lehetőséget vesznek el sok-sok gyerektől. Ezek a gyermekek, mert tanulási nehézségük van, NEM LUSTÁK csak NEM KÉPESEK RÁ. Az, hogy megbuktatják, nem fogja motiválni. De ha engedik a szükségletei szerint tanulni, SIKERES LEHET. EGY GYERMEK ÁLMÁT SEM VEHETIK EL.
Idézek egy levélből, amit a csoportunknak küldtek:
„Szörnyű, hogy annyi évet kellett várnom arra, hogy egy tanár felhívja a figyelmem: szerintem itt valami más gond van nálad? A nevelési tanácsadó megadta a felmentést matematikából. Évfolyamelsőként végeztem el a gimnáziumot, és most másodéves joghallgató vagyok. Nyilván nem matektanárnak mentem. Közben olvasom a hülye kérdéseket, hogy egy ilyen gyerek hogy tud tovább tanulni? Amúgy is, mi ez a jelző, hogy „ilyen”.?????
Mélységesen felháborít ez a döntés. Mert mi lett volna velem, ha nem kapom meg azt a papírt? Le se tudtam volna érettségizni, nemhogy jogi egyetemre járni.
Egy szülő írta a következőt:
"Mióta megkapta a gyermekem felmentést, szárnyal, főleg történelemből. Nagyon büszke vagyok rá!! Hiszek benne, hiszem azt, hogy valóra tudja váltani az álmát, és boldog ember lesz!
Egy érettségi elnök levele:
BTMN státuszú diák, minden tantárgy írásbeli része alól fel volt mentve, ezért duplán szóbelizett. Fantasztikus feleleteket hallottunk tőle, biztos vagyok benne, hogy életem végéig nem fogom elfelejteni. Ha őt annak idején nem mentik fel? Akkor most mi lenne vele?

A CSEVE-csoport egyik alapítójának üzenete, aki ma 3 nyelven beszél és diplomás tanár végzettségű:
"El tudjátok azt képzelni, hogy milyen az, amikor minden egyes szónak meg kell tanulnod a helyesírását, újra és újra, mert NEM tudod megjegyezni? Nem tudok radírozás nélkül leírni kézzel a mai napig egy mondatot sem.

Ha ez törvény életbe lép, mi lesz az érintett gyerekekkel? Majd állhatnak sorba a szakértői bizottságnál, hogy egyszer majd sorra kerüljenek? És ha megkapják az SNI-s státuszt, akkor minden megoldódik? Ha ma SNI-s gyermeknek akarsz iskolát keresni, akkor felkötheted a gatyád!

Mi, a Cseve tagjai olyan szülők vagyunk, akik ilyen nehézségekkel küzdő gyermeket nevelünk. Üzenjük mindenkinek, ezek a gyermekek is léteznek, ott vannak az óvodákban, iskolákban, az utcákon, a játszótereken és később remélhetően ott lesznek a munkahelyeken.
ŐK IS MAGYARORSZÁG GYERMEKEI.

Szerintetek ezek a gyermekek mind LUSTÁK , és csak meg a akarják úszni az osztályzatot? 
Lehet ilyen is köztük. De nem mind! Ez így egy kollektív büntetés!
Nagyon kevés szó esik, arról a másik intézkedésről, hogy az értelmi fogyatékos gyermekek esetén a készségtárgyak tanításához nem kell gyógypedagógus végzettség. Akkor ezek SZERINT a gyógypedagógus nem egy külön szakma? EZEK SZERINT majd ezután a sebész helyett bőrgyógyász is operálhat?
IGY AKARJÁK A GYÓGYPEDAGÓGUS HIÁNYT PAPÍRON MEGOLDANI? A leginkább védtelenek, a leginkább rászorultak kárára.
Áder János TE is szülőtársunk vagy, ha ne adj Isten majd egyszer az unokádat mindez érinteni fogja, mit fogsz neki mondani?

Gyermekeink nem játékszerek, nem kísérleti nyulak. 
Nem, nem, ez így a törvényt elfogadóknak nem jó, másképp mondom: 
A gyermekeink nem labdák. Akkor miért rúgnak folyton beléjük?
Itt most nem lesz gól, és elmarad a gólöröm.

Az érintett gyermekek nem tudnak kiállni magukért! De mi itt vagyunk velük. 
Szülők 
Tanárok 
Szakemberek
es minden érző ember ...
Nem adjuk fel az álmaikat! 
Nem engedjük, hogy ezt elvegyék tőlük!
Milyen az a kormány, amely azokat támogatja, akik nem szorulnak rá, de a rászorultakat az árokba, a kilátástalanságba kergeti? Mi ez, ha nem a modern Taigetosz?

Ti ilyen országban szeretnétek élni?
Ezt az utat szeretnétek mutatni gyermekeiteknek?

LEHET, HOGY A DÖNTÉSHOZÓK MÉG MINDIG NEM ÉRTIK, MI A BAJ? Még mindig nem!
SAJNÁLJUK! Akkor KÉRHETNEK FELMENTÉST. MI MEGADJUK.....









Facebook oldalunkért klikk ide!CSak Együtt Van Esély

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések