Képviselői válasz 6.



TÁJÉKOZTATÁS


Minden országgyűlési képviselő válaszát nyílt levelünkre
nyilvánosságra hozzuk

Tisztelt ÉSZ-Érdekvédő Szülők!

Az ápolási díjjal kapcsolatban írt levelüket köszönettel megkaptam. Teljes mértékben egyetértek Önökkel abban, hogy a levelükben említett 27900 forintos összeg méltánytalan.

Frakciónk sajnos ebben az évben is azt tapasztalta, hogy a Fidesz az igazságtalanság és a korrupció költségvetését terjesztette az Országgyűlés elé, melynek haszonélvezői továbbra is a jómódúak, míg a legrászorultabbak számára semmilyen érdemi segítséget nem nyújt. Ennek legszomorúbb tanúbizonysága, hogy a Fidesz hét éves kormányzása következtében nagyobb lett a szegénység Magyarországon. Az MSZP álláspontja szerint ez semmilyen körülmény között sem megengedhető, ezért a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz több módosító javaslatot nyújtottunk be.

Meggyőződésünk, hogy a járási hivatalok által megállapított szociális támogatások emelése elengedhetetlen, hiszen többségük jövőre kilencedik éve változatlan összegű, de a jövedelmi szegénység csökkenése érdekében is szükség van az ellátások legalább 50 százalékos emelésére. Álláspontunk szerint szükség van az önkormányzatok által nyújtható települési támogatás keretének növelésére is, hogy valódi segítséget kaphassanak a rászoruló családok. Szeretném Önöket tájékoztatni, hogy az ápolási díjban részesülők munkájának elismeréseként érdemi emelést javasoltunk, az alapösszeg közel 80 százalékos emelésével (59000 Ft-ra).  

Módosító javaslatunkat a Fidesz-KDNP kormánytöbbség sajnos nem támogatta, bízunk abban, hogy javaslataink megvalósítására a 2018-as kormányváltás után lehetőségünk lesz.    

Levelüket még egyszer köszönöm, minden jót kívánok Önöknek!

Tisztelettel: Dr. Tóth Bertalan




Ész-Érdekvédő SZülők
Facebook-on:

E-mail:


Ész -Érdekvédő szülők tagjai:






Facebook csoportunk itt található:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések